Stína!

- Nothing more, nothing less.

Beautiful sunday

Kategori: Allmänt

Japp, det är vad det är. Har varit en jättebra dag! Sov ut riktigt. Inte ett dugg bakfull, drack precis lagom mycket igår. Japp, Fredrik o jag drog ut och mötte upp Johanna & Fredrik! Träffade även Empe som vi satte oss hos och snackade med. Hur kul som helst, har inte sett den tjejen på år!! =)
Tillbaka till idag. Åt middag hos mamma idag. Blev luffsa, en premiär för mig (förresten så ska vår nästa hund heta Lufsa, så sött!=)). Busade med Meija i trädgården. Lämnade henne hos mamma och storhandlade. Gillar det ;) Sen åkte vi hem o packade in all mat, städade i kylskåpet och plockade lite.. Nu har vi vilat oss lite, och snart blir det revben och annat gott! Är massa bra på tv ikväll oxå, så det kommer bli en mysig kväll! ♥
Imon är det en heldag i skolan, men är en soft dag, ska bl.a. träffa våra handledare!
Nehe, nu börjar jag längta efter revben...... Med smoked honey-glasyr........ och sallad..... och gos ♥



bästa tjejen!

Glad idag!

Kategori: Allmänt

Nu är det helg! Har iofs varit det ett dygn nu, för har ledig hela fredagen=)
Igår vad jag hos Johanna o Lara. Skitkul! Åt god mat, vattenmelon och daimglass och skrattade o pratade med ett glas vin=) Alla var så lättade o spralliga efter examinationen=)
Fick reda lite efter kl 3 idag att jag klarade examinationen i torsdags! Såå wonderful=) Fick "sänglägeskomplikationer", alltså mest teoretiskt. Fick berätta en jäkla massa om de 5 olika komplikationerna. Kändes bra, för hade pluggat ganska mkt på det i slutet, men man vet ju aldrig ändå, kom ju inte ihåg precis allt! Fick även lägga lite kuddar under Jenny o förklara varför o så. Men det gick ju vägen=) Fick även ett brev från min handledare på Ortopeden! Fick mitt schema för dom två första veckorna. Jobbar helg första veckan, men inte den andra. Skönt att få det gjort ;) Skrev även ett mail till henne. Så nu är det bara att ladda inför praktiken! Har dock en examination nästa vecka oxå (!), men hoppas den går lite smidigt.
Här är lite bilder på myset på madrassen i vardagsrummet som jag lovade ;)

Hehe, aldrig nån bild på mig & Meija, Fredrik är en dålig fotograf ;)

Nu sitter jag o chillar i soffan med lite Loka citron och chilinötter=) Skype:ade med syrran en timme oxå, nice.
Fredrik spelar poker här med grabbarna.

Ciaoo

v 39

Kategori: Allmänt

Yes, ny vecka..
Helgen har varit lugn och skön. Igår (sön) var jag duktig och pluggade oxå medan Fredrik var o fiskade=) Sen på kvällen tog vi fram madrassen o la oss på golvet i tv-rummet & tittade på tv och mös med Meija=) Bilder kommer. 
Idag börjar jag inte förrän kl 13. Ska bli examinerade i HLR=) 
Tis är det resurstid på praktiska övningar (venprov, kateter osv) och sedan föreläsning.
Ons är jag "ledig", vilket betyder plugga som attans tills examinationen på:
Tors eftermiddag. På förmiddagen ska vi till sjukhuset och fotograferas och få vår ID-bricka till praktiken=) 
Fre ledig! 
Så stort sett är det en jättebra vecka, förutom att man är lite nervös inför examinationen. Hoppas det går bra! 
Nehe, nu måste jag göra mig redo.. 
Ciaoo

Oopsie,

Kategori: Allmänt

här slinker dagarna förbi utan uppdateringar!
Har faktiskt hänt en del sen sist..

* Har tagit mina första blodprov=) Ett på morfar och ett på brorsan. Gick bra! Nu vill jag bara hitta någon att sätta pvk på oxå ;)
* Har snart examination.. Är lite nervös.. Man vet inte vad man får, kan vara kateter, blodprov, benlidning eller vad som helst och så måste man kunna jättemycket om det! Borde plugga denna helgen, annars blir det väldigt mkt nästa vecka.. Yss.. 
* Har fått reda på var jag ska ha praktik i 10 veckor på sjukhuset!!
Blev på Ortopeden =) Låter spännande! Folk kommer med frakturer och behöver omvårdnad innan och efter operationer.
Är snart oxå, börjar v 41!

Usch, har varit så trött hela denna veckan! Vet inte riktigt varför..


Jag o Meija             Meija söt               Meija galen


Mina älsklingar ♥

Nu väntar jag på att Fredrik ska komma hem.
Ser fram emot en mysig helg med världens bästa ♥

Ingen rubrik

Kategori: Allmänt

Hopp, då är det torsdag.
Inget nytt på magfronten, allt är kass och kommer nog aldrig bli bättre. Det enda positiva är att jag just nu ligger på två kilo minus än innan. 
Är ledig från skolan imon. Men måste plugga lite till ett seminarium på måndag. Segt. 
Annars, inte så mkt planer för helgen. Tänkte att jag skulle va återställd så man kunde göra vafasen man ville, men nu får vi se. Något kul bara MÅSTE jag hitta på!
Idag hade vi dokumentationsövning, fick skriva en anamnes och omvårdnadsstatus=) Kul! Och på eftermiddagen satte vi sond.
Nehe, nu ska jag fortsätta sega.. Hoppas Fredrik kommer snart, är sällskapssjuk och rastlös.
Ciaoo

Inte skola idag heller..

Kategori: Allmänt

..fast jag så gärna ville!! Skulle gått i skolan på förmiddagen och sen lekt med Johanna på eftermiddagen. Men magen höll på som attans inatt och fram på morgonen, så vågade helt enkelt inte=/ Fick reda på idag med att det var camfylobakter jag hade! Alltså: en rejäl matförgiftning från kycklingbaugetten jag köpte I SKOLAN förra måndagen!! Sjukt.. 
Imon däremot SKA jag till skolan! Ska inte äta kvällsmat nu eller frukost imon så kanske det går vägen=) Går bara till 11.30 imon med, så är ganska lagom. Börjar redan kl 8.. Och innan skolan ska jag åka med mamma till mormor och morfar. Ska ta mitt allra första blodprov på honom=) Hoppas det går bra! Kommer va lite pirrigt :-) 
Annars idag har jag pluggat, tvättat, lagat mat och varit på långpromenad med Meija. Hon träffade tre småhundar, varav en som jättegärna ville leka med henne=) Vågade dock inte fråga om dom kunde busa en liten stund på vår trädgård, verkade som kvinnan skulle iväg.
Nehe, nu ska jag chilla lite. Längtar tills förkylningen släpper oxå. Har jag sagt det? Har fått superhosta och snorig som bara den. Hehe, allt eller inget. Skulle vilja träna lixom... 
Min favoritfrukost jag
längtar efter=)
Ciaoo

Sömn!

Kategori: Allmänt

Åh tack, det var den första natten med riktig sömn utan några avbrott! Behövde verkligen det. När jag gick upp sen var allt som vanligt (alltså dåligt), men smärtan börjar avta iaf.. Försöker äta lite nu (fast det försvinner direkt), för det gör ju inte så ont nu.. Försöka måste man.
Ni såg väl matchen igår?? Fy faan :-D Så jäkla gutt!!


Idag sticker nog jag & Meija till mamma en sväng när Fredrik sticker o spelar fotboll.
Annars är det inte så mkt planer för dagen. Ska nog röja upp lite här hemma nu, har ju blivit lite åtsidosatt =)

Ciaoo

Skolmiss, akuten och älskling!

Kategori: Allmänt

Aa, har missat tre dagar i skolan.. INTE bra.. Lite panik o ångest..

Akuten
Vi tar historien från början.
Vaknade tidigt onsdags morgon av att jag var magsjuk.. Framåt dagen hade jag 39 graders feber. Inte kunnat behålla varken dryck eller föda. Torsdags: lite till noll graders feber, men fortfarande ingen energi i kroppen. Mamma säger att hon ska boka tid på vårdcentralen om det är likadant nästa dag (idag fredag). Det är lika illa och jag får en tid kvart över 10. Nu börjar det bli spännande:
Läkaren intervjuar, undersöker o känner på mig och konstaterar sedan att mitt tillstånd är akut! Kan vara blindtarmen eller inflammation i tarmarna. Att jag inte ätit o druckit något heller är inte bra. Vi får inte ens åka hem o gå ut med hunden (eller duscha som jag ville göra), utan beodras att åka till akuten direkt! "Någon kan komma med duschgrejer sen, för du får säkert stanna över natten för observation."
Nu börjar Stina snyfta. Visste att jag inte skulle gå till doktorn. Fan är det så allvarligt? Akuten och sedan kirurgen?? Stanna över natten? Ta massa prover? Få dropp? Blää.. Fredrik peppade mig i bilen. Bestämde mig efter en stund att vara modig istället. Gick väl sådär med energinivån på noll och en smärttröskel lika hög som en vattenpöl. Men jag försökte.
Kom fram. En undersköterska tar blodtryck och annat. Och sen var det dags för blodprov.. Och även som blivande sjuksköterska ska jag erkänna att jag är lite stickrädd.
Hon stack, det gjorde ont, hon petade runt med nålen, aj, hon sa "säg till om det för för ont", jag markerar med ett "aj" och hon säger "så" och sen börjar hon fylla rören. Säga till om det gör för ont ? Men sen skyllde hon lite på mig att jag var nervös så mina kärl drog ihop sig och nålen studsade ut, och det kan jag väl kanske tro på=) Hon var snäll o så, så det gjorde inget, bara lite pinsamt att jag fick torka lite tårar för en sån skitgrej. Hatar att va nedsatt.
Iallafall.
Sedan fick vi vänta i 4,5 timmar på doktorn. Så akut var mina problem, nybban. Fredrik stack hem en sväng o käkade och gick ut med hunden kl 14. Han sa att jag skulle ringa så fort jag visste vad som skulle hända. (Jag hade ingen mobil med mig, så skulle väl låna sjukhusets då) Så skulle han komma eller ev. spela fotbollsmatch.
Här kommer det underbara
1,5 timme senare knackar det på dörren. Fredrik! Och han har packat en väska till mig. Kolla här: Nya underkläder, smink, handduk, deo, parfym, topz (!), spegel, linne, tjock tröja, p-piller, mobil och tandborste. Vadå tänka på ALLT ♥♥♥
Jag hade redan förträngt att jag ev. skulle behöva sova där!
Slutet: Efter att ha väntat så länge på doktorn så fick vi åka hem en kvart efter vi träffat honom, med ordinationen: drick 3 liter vatten om dagen. Om det håller på i flera dar eller du får hög feber - kom tillbaka.

Efter den här jobbiga dagen är jag ändå glad för jag är 110% säker på att jag har en mamma som alltid ställer upp och en härlig kille som gör allt för mig! Tack båda ♥


Världens underbaraste



Meija i solen i tisdags!

Nehe, nu ska vi ta det lugnt.. Försöka pilla i mig lite fast föda. Och imon blir det KTC för venprovtagning m.m. med Jenny! Sen är ju den efterlängtade kräftskivan imon =/ får se hur det blir.. Vill inte tänka på det nu, hoppas jag vaknar imon och är jättefrisk och hungrig som en varg=)

Ciaoo

Ledig ? =)

Kategori: Allmänt

Var o tränade igår för första gången på väldigt länge. Skönt!=) Var dock för mkt folk (gratisvecka), så det var svårt att röra sig och det blev skitvarmt. Men skönt som sagt=) Ska försöka klämma in en dag till denna veckan. 2 dagar är ju minimum per vecka, men just nu känns schemat ganska späckat.

Idag när jag kom fram till stationen kom jag på att jag glömt lägga i plånboken i väskan (låg i träningspåsen), så det var bara att sticka hem igen. Funderade på om jag skulle ta ett senare tåg, men både Carro och Johanna skickade och sa att det var onödigt, för läraren sa ingenting utöver föreläsningsmaterialet som finns tillgängligt och att på eftermiddagen skulle vi arbeta självständigt. Tack för den! :) En skoldag till kl 15 blev helt plötsligt en ledig dag=)
Och eftersom det är ganska fint väder idag ska vi nog vara ute lite med Meija=) Och jag SKA ta bilder


Snuttisen med sin kanin=)


Jumbokräftorna Fredrik bjöd på för nån vecka sen.
Han åt 5 st och jag åt resten.. Säger inte hur många
det var, ni får gissa själva =p
Och på lördag är det dags för nästa dos + 25årsfest
hos Kim!

Nehe, nu ska jag ta en macka och lite té, samt gå ut med vovven.


Fredrik ♥